Obuv

Když už jste si vybrala tu perfektní kreaci, zbývá sladit s ní vhodné boty. Samozřejmou volbou budou lodičky ke šatům, ale když venku panuje horko, je vhodné zvolit méně zřejmé řešení, jako jsou sandály. Které boty budou dobře vypadat s večerními modely a které s koktejlovými? Představujeme vám univerzální boty ke šatům, které se osvědčí pro každý outfit!

Obuv 15 věci

Jak vybrat boty k šatům na elegantní oslavy?

Při výběru společenských bot na elegantní události se vyplatí věnovat pozornost různým typům obuvi, která se pro takové příležitosti bude hodit. Klasické vysoké podpatky jsou vždy dobrou volbou, když chceme vytvořit elegantní a sofistikovaný styl. Budou dobře fungovat jak s dlouhými šaty, tak s krátké výtvory. Vysoké podpatky opticky prodlouží nohy a dodají ženský šarm.

Nicméně nejen vysoké podpatky se mohou hodit na elegantní oslavy. Pokud preferujete pohodlnější řešení, můžete zvolit boty na nízkém podpatku. V posledních letech se staly velmi oblíbenými a najdete u nich mnoho elegantních modelů, které se k šatům dokonale hodí. Boty na nízkém podpatku jsou stejně stylové a dodají vašemu outfitu eleganci.

Jaké boty nosit k dlouhým boho nebo plátěným šatům?

Při výběru bot k dlouhým boho nebo plátěným šatům se vyplatí věnovat pozornost jejich charakteristickému volnému střihu a přírodním materiálům. Takové šaty mají často vzdušné střihy a jsou ušity z lehkých látek, proto je důležité vybrat správnou obuv, která bude ladit s jejich stylem.

Jednou z nejlepších možností jsou sandály. Mohou to být buď ploché sandály s plochou podrážkou nebo sandály na klínku. Oba typy se perfektně hodí k dlouhým boho nebo plátěným šatům, dodávají jim lehkost a svobodu. Pokud preferujete spíše minimalistický styl, můžete zvolit ploché sandály v tlumených barvách. Pokud však chcete svému stylingu dodat trochu elegance, vyplatí se zvolit sandály na klínku, které opticky zeštíhlí vaše nohy.

Další zajímavou volbou jsou kotníkové boty nebo kozačky. Dlouhé boho nebo plátěné šaty se dají skvěle doplnit kotníčkovými nebo plochými kozačkami. Tato kombinace dodává stylingu nádech rockového charakteru a činí celý outfit výrazným. Kotníkové boty nebo kozačky mohou být vyrobeny z přírodní kůže nebo semiše, díky čemuž jsou ještě autentičtější.

Zde je několik návrhů bot pro dlouhé boho nebo plátěné šaty:

Jaké boty ke kratším šatům?

Při výběru bot ke kratším šatům se vyplatí věnovat pozornost jejich délce a vlastnostem. Kratší šaty nám dávají větší volnost ve výběru obuvi a umožňují nám experimentovat s různými styly. Zde je několik tipů, jak vybrat správnou obuv ke kratším šatům.

Jednou z nejoblíbenějších možností jsou vysoké podpatky. Krátké šaty se perfektně hodí k vysokým podpatkům, které opticky prodlouží nohy a dodají ženský šarm. Vybrat si můžete klasické vysoké podpatky nebo modely se zajímavými detaily, jako jsou mašle nebo flitry. Vysoké podpatky dodají vašemu stylu eleganci a šik.

Dalším zajímavým řešením jsou sandály na vysokém podpatku. Jsou to ideální boty pro letní dny a večery. Sandály dodají vašemu stylingu lehkost a jemnost a zároveň podtrhnou ženskou krásu. Můžete si vybrat modely zdobené kamínky nebo krajkovými vsadkami, které dodají vašemu outfitu jedinečný charakter.

Chcete-li vytvořit harmonický styl krátkých šatů, vyplatí se boty sladit s jejich charakterem a příležitostí, na kterou se chystáte. Pamatujte, že klíčem k úspěšnému stylingu je vytvářet kontrasty a experimentovat s různými styly. Zde je několik návrhů bot pro kratší šaty:

  • Mini šaty v retro stylu + vysoké podpatky s mašlí
  • Koktejlové šaty + sandále na vysokém podpatku
  • Šaty do áčka + balerínky v pastelových barvách

Pamatujte, že toto jsou pouze návrhy – boty si můžete přizpůsobit svému individuálnímu stylu a preferencím. Experimentujte, bavte se s módou a vytvořte si své vlastní jedinečné styly!

pixel