Jak si vybrat dokonalé večerní šaty - Louin průvodce

2023-10-19

Představte si ten okamžik, kdy vejdete do tanečního sálu nebo na červený koberec a všechny oči se na vás upřou. Vypadáte úžasně, cítíte se sebejistě a pohodlně. Vaše večerní šaty jsou jako druhá kůže - jsou vypasované, zdůrazňují vaše přednosti a dodávají vám půvab. Je to možné? Samozřejmě, že ano! Náš průvodce vám pomůže najít dokonalé večerní šaty. Poradíme vám, jak najít ideální šaty pro vaši postavu, jaké jsou trendy pro slavnostní události a jak vytvořit nezapomenutelný vzhled. Jsme přesvědčeni, že po přečtení našeho průvodce se každá z vás bude moci cítit jako hvězda na červeném koberci.

Czytaj więcej
Jak si vybrat dokonalé večerní šaty - Louin průvodce

Večerní šaty perfektně padnoucí k postavě - základní tipy

Existuje několik základních pravidel, která je dobré mít na paměti, aby byl výběr snazší. Za prvé, vyberte si šaty podle své postavy, ne naopak. Vaše tělo je krásné takové, jaké je, takže vyberte šaty, které to zvýrazní. Za druhé, věnujte pozornost tvaru a střihu šatů. Tyto dvě věci významně určují, jak šaty na vás sedí. Šaty by měly zdůrazňovat vaše přednosti a dělat vám dobře. Za třetí, materiál má velký význam. Vyberte si pohodlnou, prodyšnou látku, která se na postavě skvěle drží. Za čtvrté, délka šatů. Měla by být vhodná k příležitosti, vaší výšce a preferencím. To jsou některé základní tipy, které vám pomohou najít večerní šaty, které dokonale padnou k vaší postavě.

Zobrazit večerní šaty

Jaké šaty na oficiální události - klíčové zásady

Večerní šaty by měly být především přizpůsobeny charakteru události. Je to ples, elegantní večírek nebo oficiální obchodní večeře? Každá z těchto událostí vyžaduje jiný typ oblečení. Na událostech s dress codem "black tie" jsou obvykle předepsány dlouhé večerní šaty a někdy také šaty po kolena. Ale u "white tie", což je nejformálnější typ večírku, je jedinou vhodnou volbou dlouhé večerní šaty. Během formálních obchodních večeří nejsou pravidla tak přísná, ale elegance a profesionalita by měly být na prvním místě. Dalším klíčovým prvkem je barva šatů. Na oficiální události je vhodné vsadit na neutrální barvy. Černá, béžová a tmavé odstíny červené a zelené jsou vždy dobrým výběrem.

Jak vybrat večerní šaty podle tvaru postavy?

Každý tvar postavy je jiný a každý si zaslouží šaty, které zvýrazní jeho krásu. Pokud máte tvar postavy ve tvaru písmene "X" s proporčními boky a rameny a jasně vyznačeným pasem, vybírejte šaty s pasem nebo zavinovací šaty. Pro ženy s tvarem postavy jako "jablko" budou vhodné rozšířené šaty s V-výstřihem, které vizuálně zúží postavu. Pokud máte postavu ve tvaru "hrušky" (šířší boky vzhledem k ramenům), můžete zvolit šaty, které přidají objem v horní části těla. Šaty s ozdobnými rukávy a výstřihy budou ideální. Ženy s postavou ve tvaru "obdélníka", což znamená přibližně stejnou šířku boků, pasu a ramen, si mohou vybrat šaty, které dodají oblým tvarům objem, například šaty s rozšířenou sukní nebo s ozdobami v oblasti prsou a boků. Nezapomeňte, že klíčem je vybrat šaty, ve kterých se budete cítit pohodlně a krásně.

Zobrazit rozkloszované šaty

Jakou barvu večerních šatů si vybrat?

Barva šatů by měla ladit nejen s vaším typem krásy, ale také s formálností události. Vždy spolehlivou volbou je klasická černá - univerzální, elegantní a nadčasová. Hodí se téměř na každou slavnost a je snadno kombinovatelná s doplňky. Pokud preferujete něco světlejšího, béžová nebo pastelové odstíny mohou být vynikající volbou, zejména na jarní nebo letní události. Červená je volbou pro odvážné ženy, které chtějí přidat trochu vášně. Modrá, fialová nebo zelená jsou stejně elegantní barvy, ale trochu méně formální. Mohou být zajímavou alternativou k černé nebo bílé. Kovy jako zlato nebo stříbro dodají šaty lesku a jsou ideální na glamurozní události.

Jaká by měla být délka večerních šatů?

Výběr vhodné délky večerních šatů závisí na několika faktorech: formálnosti události, roční době a samozřejmě na vašem osobním stylu a pohodlí. Pro nejformálnější události, jako jsou plesy, ceremonie nebo důležité slavnosti, je nejvhodnější dlouhé šaty, které sahají až na zem. Tato délka přidává eleganci a vážnost a vytváří efektní, klasický vzhled. Pokud událost není tak formální, můžete zvážit šaty s délkou midi, které sahají přibližně do poloviny lýtka nebo ke kolenům. Tato délka je skvělým kompromisem mezi formálností a pohodlím a zároveň je velmi módní a ženská. Krátké šaty jsou určeny pro méně formální události, jako jsou koktejlové večírky nebo večerní společenské události. Správně zvolená délka večerních šatů by měla nejen zdůraznit vaše přednosti, ale také vám dodat sebejistotu a pohodlí.

Nasze propozycje

pixel