Dámská bunda - klasická, rozmanitá a trendy

2024-02-14

Podívejte se, jak můžete nosit sako, abyste vypadali jako skutečný dívčí šéf. Návrhy, které nesmí chybět ve vašem šatníku.

Czytaj więcej
Dámská bunda - klasická, rozmanitá a trendy

Dámské sako – klasické, rozmanité a trendy

Vliv Coco Chanel, rozmanitost stylů, trendy v černobílém stylu, role černé bundy, ležérní styly s béžovou bundou a nejmódnější odstín sezóny – červená bunda. Představujeme historii, možnosti a inspirace související s tímto neobvyklým prvkem dámského šatníku.

Klasické sako v dámském šatníku – Historie a vliv Coco Chanel

Sako se do dámského šatníku dostalo díky Coco Chanel, která si ho před lety „vypůjčila“. z pánského šatníku a "zapomněl" ho vrátit. Díky ní ženy začaly nosit bundy, a návrhářům se otevřela nová kapitola v oblasti dámské módy. Bunda se stala klasikou, který přežil mnoho let a stále je nenahraditelným prvkem ženského šatníku.

Coco Chanel sehrála klíčovou roli v posunu bundy z pánské na dámskou stranu módy. Její odvážná rozhodnutí a revoluční přístup k oblečení přiměly ženy, aby začaly nosit elegantní, vypasované bundy, které byly dříve vyhrazeny pouze mužům. Chanel také představil další novinky, jako je použití volnějších stylů nebo kratších délek, které umožňovaly větší svobodu pohyby a pohodlí při nošení tohoto oděvu.

Různé styly bund – od vypasovaného až po oversize

V dnešních návrzích bund můžeme najít různé styly, které to umožňují vybrat ten správný model pro každou postavu a styl. Klasika v podobě vypasovaných bund je stále přítomen, ale stále populárnější jsou také volné, oversized střihy a dlouhé modely.

Sako již není určeno pouze pro formální příležitosti nebo obchodní jednání. Dá se nosit každý den a dodává eleganci a šik i těm nejjednodušším ležérním stylům. Stojí za to experimentovat s různými styly a délkami, abyste našli dokonalý model, které zvýrazní naše přednosti a díky nim se budeme cítit sebejistě a stylově.

Trend černobílého stylu se sakem

Neobyčejně oblíbený je trend černobílých kompletů, ve kterých hraje hlavní roli sako dnes. Bílé modely saka se perfektně hodí k elegantním širokým kalhotám nohy, vytvářející harmonickou a stylovou kombinaci.

Jednou ze značek nabízejících vhodné boty a kabelky pro takový soubor je Nine West New York. Jejich kolekce sahají od elegantních lodiček až po designové kabelky, které perfektně padnou pro černobílý styling se sakem. Dalším významným producentem je Marc Fisher, která nabízí různé modely bot a kabelek, které tento trend skvěle doplňují.

Černé sako – klasika v dámském šatníku

Černé sako je naprostá klasika v dámském šatníku a nesmí chybět. v jakékoli skříni. Jedná se o všestranný kousek, který lze nosit na mnoho různých způsobů. Může být perfektním doplňkem k dámskému obleku, když jej zkombinujeme s klasickými mačkanými kalhotami nebo midi tužková sukně. Černá bunda skvěle poslouží i jako každodenní věc styling, když jej zkombinujeme s džínami a bílou košilí.

Vyplatí se vybrat originální modely černých bund s dodatečným zdobením, který dodá charakter celému stylu. Bez ohledu na příležitost a styl, černá bunda bude vždy módní a elegantní volbou.

Béžová bunda – ležérní styl pro každý den

Béžová bunda je dokonalým prvkem každodenních souprav a lze ji nosit mnoha různými způsoby. Díky své všestrannosti se hodí pro mnoho stylů a umožňuje tvořit elegantní i ležérní vzhled.

Béžové sako můžete kombinovat s elegantními mačkanými kalhotami, vytvoření klasické a stylové kombinace. Pokud dáváte přednost ležérnějšímu stylu, můžete jej kombinovat s preppy sadou v hnědé nebo šedožluté barvě. Například béžová bunda vypadá skvěle se širokými kostkovanými nebo houndstooth kalhotami v odstínech hnědé, které dodávají celku lehkost a svobodu.

Vyplatí se experimentovat s různými styly a doplňky, abyste našli své oblíbené kombinace s béžovým sakem. Ať už zvolíte formálnější, nebo ležérní styl, béžová bunda dodá vašemu outfitu eleganci a šik každý den.

Bunda v nejmódnějším odstínu sezóny – červená

Trend červené barvy nadále dominuje módním kolekcím a této sezóně červená bunda se stává absolutní nezbytností v dámském šatníku. Ten intenzivní dokonalý odstínZdůrazňuje sebevědomí a dodává charakter každému stylingu.

Červená bunda vypadá skvěle v obou elegantních sadách, i ve více ležérních stylech. Můžeme kombinovat s elegantními kalhotami, vytvoříte jedinečný červený dámský oblek nebo zkombinujte s plisovanou midi sukní pro stylový vzhled celkově romantický charakter. Červená bunda se navíc perfektně hodí k lakovaným červené vysoké podpatky nebo kotníkové boty a kabelka ve stejné barvě, vytvářející ucelený a působivý vzhled.

Vyplatí se experimentovat s různými styly a doplňky, abyste našli své oblíbené kombinace s červenou bundou. Bez ohledu na to, zda zvolíte formálnější nebo ležérní styly, červená barva dodá vašim outfitům energii a originalitu.

Nasze propozycje

pixel