Co dělá kvalitní šaty kvalitními?

2023-10-24

Na co bychom si měli dát před koupí pozor, abychom si byli jisti, že kupujeme výtvor, který nám vydrží několik let a bude vypadat stejně dobře jako v den, kdy jsme ho koupili? V tomto článku se podíváme na hlavní faktory, které určují kvalitu šatů, a naznačíme charakteristické znaky, které nám mohou pomoci vyhnout se zklamání. Pojďme tedy odhalit tajemství trvanlivosti a kvality šatů, aby nás naše šaty těšily po mnoho dalších sezón.

Czytaj więcej
Co dělá kvalitní šaty kvalitními?

Co dělá šaty kvalitními? Jak poznat, že šaty, které kupujete, se nerozpadnou po dvou praních?

Fast fashion značky nabízejí nízké ceny a... slabé materiály. Online obchody jsou plné oblečení, které můžete nosit párkrát a pak nevíte, co s ním dělat. Máte to vyhodit, nebo se pokusit ho nějak zachránit? Na co se zaměřit před nákupem, abyste si byli jisti, že kupujete šaty, které vám poslouží po mnoho let a budou vypadat stejně jako v den nákupu?

V tomto článku se podíváme na hlavní faktory, které určují kvalitu oděvů, a ukážeme vám znaky, které vám pomohou vyhnout se zklamání. Pojďme odhalit tajemství, která se skrývají za odolností a kvalitou šatů, aby vaše oblečení potěšilo po mnoho sezón.

Kvalitní materiály: Z jaké látky koupit šaty, kterými se budete radovat po mnoho let?

Při výběru šatů, kterými chcete mít radost po několik sezón, si dejte pozor na složení materiálu. Správný výběr materiálu má zásadní význam jak pro trvanlivost, tak pro pohodlí nošení. Zde je několik populárních materiálů, které zajistí dlouhou životnost vašeho oblečení a pohodlné nošení:

Viskóza

Kombinuje vlastnosti lnu a hedvábí. Jemný, ale zároveň teplý materiál, který tekoucím způsobem padá jako vodopád. Jediný materiál, který je klasifikován jako jak přírodní, tak syntetické vlákno. Díky způsobu zpracování může mít různé charakteristiky. Někdy může být měkký a nadýchaný jako vlna, jindy jemný a lehký jako hedvábí. To činí tento materiál zvlášť jedinečným. Šaty z viskózy jsou elastické a trvanlivé, což umožňuje neomezený pohyb.

Len

Jedna z nejstarších látek na světě. Jeho vlastnosti umožňují vytvořit velmi pohodlné šaty, které na kůži téměř necítíte. Nezpůsobuje alergie, nepřehřívá tělo a nosí se mnoho let. Možná není nejlepší volbou na podzim, ale na jaře a v létě nenajdete lepší materiál, který umožní pokožce dýchat.

Je hedvábí dobrý materiál?

Zdá se, že ano - a to v mnoha ohledech. Hedvábí získané z kokonů moruše morušového patří mezi nejtrvanlivější látky. Jeho vlákna mohou být natáhnuty až o 20 %, aniž by se roztrhla. Předčí dokonce bavlnu nebo polyester. Pokud se o něj řádně staráte a použijete vhodné prací prostředky, šaty si zachovají svůj lesk po dlouhou dobu.

Jsou bavlněné šaty trvanlivé?

Výhody bavlny by se daly rozepisovat hodiny. Její odolnost a zároveň jemnost v doteku ji dělají "nenosnou". Navíc je tkanina velmi snadno udržovatelná. Její přírodní původ a hypoalergennost jsou výhodou pro lidi, kteří nemohou nosit všechno kvůli citlivé kůži náchylné k alergiím. Podzimní šaty z bavlny jsou teplé, pohodlné a trvanlivé.

Není polyester tak hrozný, jak se tváří?

Démonizace polyesteru se stala běžnou praxí. Opravdu byste se měli tohoto materiálu obávat? Není to úplně pravda. Mnoho krásných šatů je vyrobeno právě z tohoto materiálu. Často se jedná o velmi kvalitní tkaninu. Projevuje nadprůměrnou mechanickou odolnost. Skvěle se hodí pro podzimní šaty, které by měly být vyrobeny z hustšího materiálu, aby poskytovaly dostatečnou ochranu před chladem. Ideální podzimní šaty 2023 by měly také odolávat skvrnám a zašpinění, aby podzimní deště nezkazily váš důležitý výlet. Syntetická polyesterová vlákna jsou velmi hydrofobní, což znamená, že oblečení nebude nasávat vodu.

Poctivé zpracování

Oblečení z fast fashion obchodů není nadarmo nazýváno "rychlou módou". Šaty vyráběné v asijských továrnách jsou vyráběny hromadně, často v hrozných podmínkách, což porušuje lidská práva. V takových továrnách není čas na poctivé zpracování a dokonce i ty nejkrásnější šaty jsou často šity nepořádně. Z oblečení trčí nitky, mají křivé švy a neestetické švy. Pokud hledáte šaty na zvláštní příležitost, chcete, aby se dobře nosily, nerozpadaly a nekroužily se. Proto si před zakoupením šatů pečlivě prohlédněte, kde byly vyrobeny.

Doporučujeme roztažení látky před nákupem produktu. Pokud se materiál nevrací zpět na své místo a deformuje se, není to dobrý nákup. Zaměřte se také na to, zda nitky použité k výrobě oděvu mají stejnou barvu jako kreace. Pokud zjistíte jakoukoli odchylku, znamená to, že někdo nepracoval tak pečlivě, jak by mohl. Poctivě provedený lem by měl být široký přibližně 3 cm. To platí zejména pro sukně a šaty. V opačném případě se oděv může rychle začít trhat.

Kvalita spočívá v detailech

Detaily dělají celý rozdíl v šatech. Z obyčejného hrubého kusu látky mohou vytvořit umělecké dílo. Knoflíky, flitry, složité aplikace. To vše dělá oblečení unikátním. Před nákupem zkontrolujte, zda jsou všechny tyto ozdoby na svém místě a nic nechybí. V obchodě s šaty si můžete fyzicky dotknout výrobku a pečlivě zkontrolovat každý detail. Pokud ale nakupujete online, udělejte to samé, až obdržíte zásilku. Pokud kvalita oblečení nebude uspokojivá, můžete produkt snadno vrátit.

Kde koupit šaty dobré kvality?

Hledáte podzimní šaty do práce, na večírek nebo schůzku s přáteli? Najděte model, který kombinuje jedinečný design a vysokou kvalitu materiálů v Lou. Vytváříme místo, kde se elegance setkává s trvanlivostí a výběr materiálů hraje klíčovou roli v procesu výroby. Šaty dostupné v naší nabídce nejsou jen módním doplňkem vašeho šatníku, ale jsou také navrženy s ohledem na pohodlí nošení. Vyberte si oblečení, které nejen zdůrazní vaši individualitu, ale také vám poslouží po mnoho sezón. Objevte širokou nabídku šatů Lou a zjistěte, jak lze eleganci spojit s trvanlivostí v jednom oblečení.

Nasze propozycje

pixel